Bizerba VSI

Bizerba VSI

Прецизно сечење, интегрирано мерење. Новата серија BIZERBA VSI - прва машина од ваков вид, подготвена за дигитална трансформација.

 

 

Централизирано управување со инструментите, можности за далечинско одржување и анализа на податоци се фокусираат на "Digital Cutting" за серијата VSI.

digital_slicer-VSI_RtDlgXvnPfbmjE16_1551364366

Идеален за помали количини на производство и ограничен простор за монтажа на машини: супермаркети, индустриски постројки, професионални кујни и префабрикувани парчиња.

Машина со високи перформанси со минимална потрошувачка на енергија благодарение на технологијата за заштеда на енергија Emotion®. За модерен и безбеден сервис, слајсерот има интуитивен екран на допир, ергономски поставен на телото на машината.

 

VSI-1_1YCwXn1ntvEB1tNu_1551364366 VSI-2_lYDvqeZOiiBqrwJu_1551364366VSI-3_XXEuhpwFCvwg3ZVl_1551364367 VSI-4_94Haz1YnRlqYQ8tO_1551364366 VSI-5_nMeYJobZaxOvQDtO_1551364367VSI-6_E0UTfKKDRJhyiiTi_1551364368

 

Предности:

 • Хигиенска конструкција, погодна за миење на машината со проточна вода. Оптимално чистење и лесно расклопување без алатки. Обликот на корпусот на машината спречува контаминација на работната средина со остатоци од производи или течности
 • Високи перформанси со минимална потрошувачка на енергија благодарение на технологијата за заштеда на енергија Emotion®
 • Персонализирана, напредна технологија со Touch-screen за користење на машината со индивидуални кориснички профили и можност за соопштенија (на пр. Закажани сервиси за одржување или грешки при работа), функции за следење (историја на сите акции, степен на користење на машината)
 • Опционални интерфејси и сигнали за размена за оптимална интеграција во процесите на производство на клиентски линии.
 • Интуитивна услуга. Лесно да се управува без потреба за долго бобедување на операторите.
 • Слободна конфигурација на екранот, поддржана со симболи и меморија за предметите
 • Можност за дополнување на податоците за производот со слики на производите
 • Брза услуга и чистење
 • Машината ги исполнува сите тековни светски стандарди за безбедност, хигиена и ергономија, вклучувајќи ги и барањата на NSF Ansi 8/2012 стандардите за хигиена на САД.

 

 

Софтвер

Слободно конфигуриран и лесен за користење - ова го разликува новиот концепт за опслужување на дигиталните машини за сечење. Боите, големината на виртуелната меморија или сликите на производот можат лесно и индивидуално да се прилагодуваат со помош на екранот на допир. Различните нивоа на овластување во менито за достап, овозможуваат елиминирање на грешките при опслужување.

Кон видео >>>

 

 

Режење на точна тежина

Режењето на точна тежина е основа за интеграција во вашата производна линија. Со прилагодување на дебелината на отсеченотот парче, точната тежина на пакувањето може да биде загарантирана дури и кога се отсекува.

Кон видео >>>

 

 

Вмрежување

Далечинското одржување им овозможува на клиентите и на одделот за услуги да имаат далечински пристап до машините за сечење. Така, задачите за следење и управување можат да се централизираат преку LAN врска.

Кон видео >>>

 

 

Подредување во висина

Поединечно прилагодување на можностите за висинско подредување. Направете свој проект за висинско подредување со до 16 одрезоци за една порција и максимална висина од 90 мм.

Кон видео >>>

 

 

Подредување во круг

Без разлика дали еден, два или три слоја. Секој круг може да се прилагоди користејќи параметри што може да се конфигурираат.

Кон видео >>>

 

 

Скалесто редење

Независно дали надолжно или попречно - користете ја способноста за целосно прилагодување на изгледот според вашите желби. Благодарение на различни параметри, изгледот може да се конфигурира целосно поединечно.

Кон видео >>>

 

 

Подредување на бранови (опционално)

Оваа форма на редење ви овозможува лесно и во исто време да направите привлечни купови воздушни тенки парчиња. Значи имате уште еден свеж и разновиден продукт на вашиот штанд за свежи производи.

Кон видео >>>

 

 

VSI Модификации

 

VSI-types-_kfU9Gyiav6I9ui4w_1551687867

 

 

VSI330 F T

 

BIZERBA VSI330 F е хигиенски, целосно автоматски вертикален индустриски слајсер со можност за подредување на производот на лента. Се одликува со извонредна флексибилност и профитабилност во индустриските апликации и малопродажните места.

 

VSI-8_93P4wQaN4w0SXG3Z_1551364367VSI-9_kLhCI1e6mCXh6VeF_1551364368VSI-6_E0UTfKKDRJhyiiTi_1551364368

 

Технички податоци и опрема на машината

Електрично напојување

 • 220V - 240V 50Hz / 60Hz CE, монофазна наизменична струја, технологија за заштеда на енергија


Материјали и изработка на машината

 • Изработени од високо квалитетни алуминиумски легури, а шаржерот за продукт и функционалните компоненти од нерѓосувачки челик и пластика сертифицирани за прехранбената индустрија. Степен на заштита IP x5
 • Варијанта на шаржерот со должина од 600 mm
 • Демонтажа за чистење без алат
 • Системот на редење и држачи за производи се безбедни за перење во машина за миење садови
 • Хигиенско расклопување на машината за острење на ножот. Острењето на ножот е брзо и лесно на самата машина
 • Екран на допир
 • Конфигурација на индивидуален дисплеј вкл. Поставуавања со бои за ограничување на пристапот од кориснички профили
 • Алфанумеричка меморија за артикли (до 16 карактери) со функција за пребарување
 • Конекција за далечинска поддршка

 

Површина за инсталација (L x W)

 • Машина со држач: 800 x 847 mm / 31.5 "x 33.3"


Максимални димензии (Д x Ш x В)

 • VSI 600 mm шаржер: 936 x 1354 x 773 mm / 36.9 "x 53.3" x 30.4 "


Дијаметар на нож

 • 330 мм / 13.0 "за колбаси


Макс. висина на нафрлен куп

 • 60 милиметри


Продуктивност

 • 30 до 80 одрезоци / мин.

 

Димензии на производот

 • Ø 50 - 180 мм
 • □ мин. 50 mm x 50 mm (Ш x В)
 • □ макс. 240 mm x 180 mm (Ш x В)

Дебелина на одрезокот

 •      0.3 - 12 mm / 0.01 - 0.5 "


Форми на подредување на производот

 • Коло / куп
 • Надолжна скала
 • Трансверзална скала
 • Подредени во круг
 • Shaving (опционално)

  Димензии на масата за редење на производот

 • 250 x 340 mm (Ш x Д)

Држач на производод

Фиксатор на производот

 • Вертикална брава

Излезна лента

 • Плетена мрежа изработена од нерѓосувачки челик со простор до 5 порции
 • Фотоќелија монтирана во крајот на лентата за пауза на подвижниот ремен кога е пристигнат производ 

 

 

Опција:

     Автоматски вертикален индустриски слајд VSI 330 F TW од BIZERBA со можност за складирање на производот со истата опрема опишана погоре, но со вградени скали за производство на делови со предодредена идентична тежина.
     Штанд за машината - мобилен или стационарен

INTRAMA @ 2019. Сите права се задржани.