Етикети

Етикети

etiketi_MyMx3CZWxIOlWaCp_1395655743.jpg

Како продолжување на својата инвестициска програма во областа на производството на конзумативи за прехранбено-кондиторската индустрија во почетокот на 2012 година ИНТРАМА создаде сопствена Печатна база.

Печатната база Интрама располага со модерна опрема за печат на етикети која користи технологија на печатење UV-Флексо, технологијата дозволува изработка и конфекционирање на етикети на ролна и други ролни на печатени продукти во печат до 8 бои, апликација на фолија за студен печат и директен печат на грбот на етикетите. Како дополнување Интрама нуди и изработка на дизајн и предпечатна подготовка, тест материјали, магацинска и транспортна логистика.

Печатарската база е специјализирана за производство на самолепливи етикети на ролка, а можностите на машините овозможуваат печатење и ракување со:

  • Самолеплива хартија - обложени и необложени, метализиран, коекструдирана хартија со ламинатна структура итн
  • Самолепливи фолии - РР, ЈП, PVC и др 
  • Несамолепливи материјали - амбалажни и алуминиумски фолии , пергамин итн 
  • Монохроматско печатење врз лепечкиот слој на етикетата ( соодветно за етикирање на транспарентни производи со информации на грбот на етикетата) 
  • Штанц на етикети вклучувајќи и неправилна форма 
  • Конфекција на ролките со шпули Ø40 и Ø76 со различна спецификација на дијаметар и број етикети.

За нас водечки принцип е правилниот избор на материјали за етикетите – најмногу поради специфичните примени на нашите клиенти, на нивна помош се одделот за предпечатна подготовка за дизајн и маркетиншки концепции, како и сервисен оддел за тест на материјалите. Држиме постојано на магацин различни варијанти на самолеплива хартија и фолија за етикети, кои се користат во стандардни или агресивни производствени услови - со температури на апликација и складирање на производите меѓу -40оС до + 80оС, под условите на кондензација, влага, присуство на масти или друга конзистентност на површината на лепење.

15 - годишно искуство на ИНТРАМА во областа на пакување и означување ни дава уникатна предност да создаваме печатени производи кои ги исполнуваат барањата на клиентите во врска со:

  • Допечатување со термодиректна , термотрансферна или ink-jet технологија
  • Потребата од специфична сила и услови на адхезија 
  • Користење на автоматски системи или уреди за поставување на етикети

Клиентите на печатницата може да сметаат на помош од нашите дизајнери при создавање на нова визија, корекции во веќе постоечки дизајн, консултации за пазарно позиционирање на крајните производи.

Печатница на Интрама веќе располага и со исклучително богат сет на облици и димензии на штанци, кои би можеле да се користат при спроведување на нови проекти и да се намалат дел од трошоците за инвестицијата во нив.

ИНТРАМА е подготвена да предложи етикети во зависност од Вашата апликација - бидејќи знаеме дека тие не се само лицето на Вашиот производот, но и една од последните фази на долгиот пат на производството, кој треба да се потпира на квалитетни и сигурни материјали.

Благодарение на последната генерација на машини, специјалистите во нашиот тим, како и желбата да сме одговорни и коректни, печатницата на ИНТРАМА брзо ја освои довербата на главните производители во прехранбената индустрија, големите трговски синџири, како и голем број на нови клиенти од различни гранки на индустријата во Бугарија и Македонија .

INTRAMA @ 2019. Сите права се задржани.