Рибони и Текстилни ленти

Рибони и Текстилни ленти

Riboni-i-tekstil-1st_Fw9091nECshbpraC_1485347808.jpg

Термотрансферни рибони со смола, се спeцијално дизајнирани за печат врз различни материјали, со висока резистентност. Обезбедуваат висок квалитет на печат со одлична отпорност кон абразија, температура до 300°C (за полиамиден филм), пареа и различни хемикалии како бензин, моторно масло, варикина, антифриз и сулфурна киселина. Рибоните со смола нудат многу добар квалитет на печат на широк дијапазон од пластични и текстилни материјали.  

 

Тектилните ленти се користат во текстилната индустрија за идентификација на производот со текстилна етикета.
Огромна предност на печатењето во термотрансферни принтери е можноста за печатење на различни текстови, баркодови, слики, симболи за грижа и информации за произведувачот. Текстилните рибони исто така можат да се печатат и со други технологии, како топол печат, печат со сито, печат со сублимација и др.

INTRAMA @ 2019. Сите права се задржани.