thumb_1320_stenik_news_images_view_B5Nvzg1kmVwtsMFP_1538721113_sx3reCf7f1eLZQyF_1539870456.jpg

Нова производствена база Пловдив

 

Компанијата инвестира 20 милиони лева во изградба на високотехнолошко претпријатие за производство и печатење на флексибилни опаковки. Ново изградениот производствен погон вклучува производствени, логистички, магацини и административни простории и обезбедува над 100 работни места. Така ИНТРАМА се потврдува како најголем производител на фликсибилни опаковки во Бугарија.

Решението за инвестиција е резултат на постојаниот стремеж на ИНТРАМА за само усовршување и развој, внимателно анализирање на пазарните тенденции и потребите на своите клиенти. Благодарение на новата производствена база, компанијата го зголеми производството на материјали за висококвалитетни пакувања со 400% и го скрати времето на испорака.

Со новата екструдерска инсталација, INTRAMA може да произведе фолии со дебелина до 18 слоја, со различни бариерни својства.
IntramaProtek_1160x360px_header_g9UgV44iHJskQZFy_1538721132

Новоизградениот објект на INTRAMA е опремен со најсовремени технологии за производство и печатење на бариерни фолии. Компанијата се довери на еден од светските лидери во доставка на опрема за коекструдирана фолија од ракав. Благодарение на новата екструдерска инсталација, INTRAMA произведува до 18 слојни фолии со различен обем, ширина и состав, прилагодливи за пакување на прехранбени и непрехранбени производи, кои бараат бариерата за пакувања, како и сите технологии на пакување.

Со новата екструдерна инсталација INTRAMA произведува потенка фолија со извонредни бариерни и механички својства и широка функционалност како peel, anti-fog, reclosable.

Новата производствена база е со посебна лабораторија за тестирања и испитувања на механичките својства на фолијата, за да се гарантира беспрекорниот квалитет на пакувањето. Висококвалификуваните екипи од технолози секој дневно вршат физичко-механично тестирање за одредување на силата и степента на растегливост, коефициент за одредување на статичен и динамичен коефициент на триење, како и мониторинг на распределелбата на одделните слоеви полимери во составот на многослојните фолии.

INTRAMA инвестира во високотехнолошка печатарска машина.


Soma-without-logo_qMX8W3M7rwlODtjz_1538721145
INTRAMA внесува 8EG флекс солвентна технологија за печатење на флексибилни опаковки, кои гарантираат висок квалитет на печатење и константост на боите во секој тираж.

Машината за печатење на фолии е од водечки светски производител на печатарска техника и одговара на највисоките европски и светски стандарди за квалитет на печатот. Дополнително на тоа, машината овозможува печатење врз веќе изработен печате и по таков начин може да се постигне блескав или матен ефект на определен печат. Екипата од специјалисти во областа на полиграфијата ги мерат вредностите на боите и го следат квалитетот на печатот, а одделот за препечатна подготовка ги обработува доставените датотеки и помага за избор на најсоодветната печатена визија.

Печатницата на ИНТРАМА предлага ламинирање на фолија. Компанијата го купи последниот модел на машина за ламинирање, која се одликува со брзина и одличен квалитет на ламинирање.

INTRAMA @ 2019. Сите права се задржани.